Index
Tuin-ontwerpen
Planten+overige
Noviteiten-tuin

Diverse verschillende tuinontwerpen (34 stuks):

Een nieuwe tuin? Doe inspiratie op met de onderstaande tekeningen.
(Ter info: enkele korte spontane reacties over de website; Tuintekeningen.nl)1. de diagonale tuin.

de diagonale tuin:

De tuin bestaat uit twee niveau's. Via het hoofdterras voorzien van grote siertegels komt men via een talud met klinkers op het lager gelegen gedeelte van de tuin. Er zijn verder 2 aanvullende terrassen gemaakt om optimaal van de zon te genieten. In de borders zijn 3 paarse zuilbeuken gesitueerd, die als blikvanger fungeren. Achter het tuinhuis (rechtsachter) is ruimte gecreerd om een vuilcontainer uit het zicht te zetten. In de borders zijn verder veel groenblijvende beplanting toegepast. Door de diagonale lijn is de tuin optisch dieper gemaakt.

de diagonale tuin (vergroot)
de plattegrond tekening

2. 't beek-tuintje.

't beek-tuintje:

Een verhoogde vijver met watervalletje laat het water via een kronkelend beekje met rotspartijen in een lager gelegen vijver stromen. Een houten brug met leuning over het beekje gaat naar een blokhut. Aan huis is een ruim terras met uitzicht over de hele tuin. In de hoek rechtsachter is een 2e zonnig terras met een bank en een vaste opstelling voor de barbeque. In de tuin zijn veel heesters en vaste planten toegepast. Middels stapstenen kan men door de border en langs de vijver lopen. Midden in de tuin boven de beek bevindt zich een horizontale leilinde. Fruitbomen en overige boombeplanting zijn in de hoek en langs de erfafscheiding geplaatst. Aan de zijkant in de beukenhaag is een toegangspoort gemaakt om makkelijk bij de overkapping met kliko's te komen. Tevens is hier een composthoek aangebracht voor het tuin- en overige groenafval.

't beek-tuintje (vergroot)
de plattegrond tekening en detail houten brug

3. de vijvertuin 1.

de vijvertuin 1:

Een tuin waarbij het zonnige terras rechts achterin is overdekt met houten jaloezie-elementen, die de benodigde schaduw zullen geven. Als alternatief kan ook een Kant-en klare Coolfit gordijn-zonwering worden toegepast.
Een verhoogde stenen vijverborder aan de rechterkant laat water via een verlichte waterval met led-verlichting overstromen in een lager gelegen vijver. Stromend water zal langs het zonterras gaan. Een composiet vlonderterras ligt over de vijver. Over het vlonderterras is in het midden een pergola-constructie met klimrozen aangebracht. Aan huiszijde is een beschut terras gelegen, die uitkijkt over de gehele tuin. De terrassen en het looppad langs het huis zijn voorzien van klinkerbestrating. De vuilcontainers zijn uit het zicht weggewerkt met gaaspanelen waartegen hedera aangroeit. In de borders zijn veel bloeiende beplanting geselecteerd met enige boombeplanting.

de vijvertuin 1.(vergroot) met composiet terras
de plattegrond tekening

4. 't klinkertuintje.

't klinkertuintje:

Een tuin waarin verschillende soorten klinkerbestratingen en één type siertegel zijn gebruikt. De klinkerbestrating staat haaks op de aangrenzende bestrating. Vanuit de huiskamer is een recht pad naar een zonnige locatie in de hoek van de tuin, waar een bank is gesitueerd. Tussen het grote tuinhuis en de woning is het hoofdterras, met links een kleine verhoogde border en een waterornament. Voor de beplanting zijn diverse groenblijvende heester- en vaste beplanting gebruikt. Een gemakkelijke tuin in onderhoud.

't klinkertuintje (vergroot)
de plattegrond tekening

5. de diepe tuin.

de diepe tuin:

Een diepe en smalle tuin met aan de zijkanten de borders, die deels zijn verhoogd met twee driehoekige borders en een vierkante border. Door de bestrating deels in wildverband en diagonaal te leggen geeft dit een speelse onderbreking in de klinkerbestrating. Bij het hoofdterras is de klinkerbestrating in twee verschillende richtingen gelegd. Stapstenen zijn in de bestrating opgenomen en vormen een zichtlijn naar achteren. Een bankje en een fonteintje zijn achter in de tuin gesitueerd. Twee horizontale leilindes zorgen voor nog meer hoogte verschil in de tuin.

de diepe tuin (vergroot)
de plattegrond tekening

6. de "coole"-speelplaats.

de "coole"-speelplaats:

Een speelplaats met bijna de hele dag volle zon is nu schaduwrijker gemaakt met een pergolaconstructie voorzien van jaloezie-elementen. De horizontale leilindes zijn aanvullend de natuurlijke parasols. Om de speelplaats en aangrenzende lokalen van de speelplaats nog meer af te schermen, zijn hekwerken met speciaal vereiste spijlafstanden geplaatst. Bij de hoofdentree zijn 2 verticale leilindes gesitueerd. Door deze aanpassingen kan nu ook op een warme zonnige dag buiten worden gespeeld.


Als alternatief voor zonwering op een speelplaats of terras kan ook gebruik worden gemaakt van een schaduwdoek.

de "coole"-speelplaats (vergroot)
foto's van de "coole"-speelplaats

7. de patiotuin.

de patiotuin:

Een kleine vierkante tuin, waar in het midden een groot rond inspringend terras is gesitueerd. Er is tevens gebruik gemaakt van twee grote borders met veel groenblijvende beplanting, zodat de cirkelvorming goed geaccentueerd wordt. Dit idee kunt u bijvoorbeeld ook gebruiken als voortuin, of voor een kleine achter- of balkontuin. Door verschillende kleuren van bestrating te gebruiken geeft dit een extra speels effect. Met potterie kunt u de terrassen verder aanvullen.

de patiotuin (vergroot)
de plattegrond tekening

8. de gevarieerde tuin.

de gevarieerde tuin:

Een leuk klein knus tuintje waarin veel ontwerpfacetten zijn verwerkt. Achterin zijn 2 verhoogde borders en een verhoogde vijvertje gesitueerd. Twee leibomen zorgen voor een beetje schaduw en beperken deels eventuele inkijk. Aan huiszijde is het terras gesitueerd, dat deels bestaat uit oude klinkertjes en siertegels. Een permanent bankje linksachter is aan het hoofdpad gelegen en staat tussen de groenblijvende borders. Door de schutting links verspringend te plaatsen, maakt dit een opvallende aanblik op de afscherming. Kortom een gezellig tuintje om er heerlijk in te vertoeven.

de gevarieerde tuin (vergroot)
de plattegrond tekening

9. de diagonale tuin (variant 2 - wildverband).

de diagonale tuin
(variant 2-wildverband):

Een tuin werderom met diagonale lijnen. Voor het hoofd- en 2e terras zijn Abbeystones in 3 kleuren en afmetingen gebruikt en de stenen zijn in "Wildverband" gelegd. In het midden is een looppad rondom een rozenperk eveneens met dezelfde Abbeystones uitgevoerd. Tegen de terrassen zijn looppaden met waalformaatjes uitgevoerd. Een waterornament bestaande uit 3 zuilen is aan het hoofdterras gesitueerd. Een verhoogde border links en een pergola scheiden het 2e terras een beetje af van de rest van de tuin. Linksachter is een tuinhuisje en in de rechter border is een plek gereserveerd voor een kippenhok. In de border is verder veel vaste beplanting en heesters gebruikt.

de diagonale tuin (variant 2 - wildverband) (vergroot)
de plattegrond tekening

10. de rustieke tuin.

de rustieke tuin:

Een fijne tuin waarbij je goed bij de beplanting in de borders kunt komen, middels het ovale pad rondom het gazon. Aan huiszijde is het hoofdterras gelegen bestaande uit 2 kleursoorten van bestrating, gescheiden door een rand van granieten tegels. De ovale cirkelbestrating loopt hierbij door in het hoofdterras. Het gazon in een ovale vorm accentueert nog meer de breedte en diepte van de tuin. Het hoger gelegen achterterras is middels 2 traptreden bereikbaar, waar ruimte is voor een zitje en potterie. Een stenen muurtje rechts van de trap overbrugt het hoogteverschil van de borders. Links van de trap is ruimte voor een leuk ornament. Een kleine houten kast linksachter is handig om b.v. tuingereedschap in op te bergen. Een zandbak rechtsachter is als speelplek ingericht.

de rustieke tuin (vergroot)
de plattegrond tekening
foto's van de rustieke tuin

11. de niveau-tuin 1.

de niveau-tuin 1:

Een tuin met een fors niveau verschil is middels muurelementen in 2 niveau's opgedeeld. Het hoofdterras met de border aan de linkerkant, ligt 50 tot 70 cm hoger dan de rest van de tuin. Middels
3 traptreden komt men op de lager gelegen gedeelte van de tuin. In het grindplateau (optie:gazon) zijn grote siertegels gesitueerd die doorlopen in het hoofdterras en in de overige bestrating. Twee dak-platanen zijn in het midden van de tuin geplaatst. In de borders zijn veel groenblijvende heesters gebruikt. In elke border is verlichting aangebracht, die de beplanting 's avonds mooi verlichten. Een bankje onder een dakplataan is dicht bij een dierenhok geplaatst. Met veel potterie kan men op de terrassen diverse bloeiende seizoenbeplanting neerzetten.

de niveau-tuin 1 (vergroot)
de plattegrond tekening

12. de veranda-tuin.

De veranda-tuin:

Een brede tuin met speelse cirkelvormige vormen met aan de garage een kleine overkapte houten veranda met balustrade. Aan huiszijde is rechts een terras en links een klein windvrij zithoekje gesitueerd. Achterin de tuin is een royaal terras met een vuurhaard - barbeque.
's Avonds kan men geriefelijk met de haard aan hier lekker buiten zitten. Links is een speelplek met een trampolie. Als ondergrond is hier boomschors op antiwortelfolie gebruikt. In de toekomst kan men hier eenvoudig een border van maken. In het midden van de tuin is in de border een cirkelvormige pergola geplaatst met klimbeplanting er tegenaan en aan het terras is een bolboompje gesitueerd. Aan de erfafscheiding zijn veel heesters en klimbeplanting gebruikt. In het midden van de tuin is veel bloeiende vaste beplanting gebruikt.

de veranda-tuin (vergroot)
de plattegrond tekening + voorbeeld veranda

13. de relax-tuin.

De relax-tuin:

Een tuin om heerlijk in een verwarmd Fins-bad en in een hangmat te luieren. De bestrating is in cirkelvorm aangelegd en zijn onderling met elkaar verbonden. Om 's avonds ook van de tuin te genieten is een lei-linde in het midden van de tuin met lichtspots van onder aangelicht. De tuin is verder onderhoudsvriendelijk aangelegd door deels gebruiks te maken van grindplateau's. In de border is gebruik gemaakt van veel groenblijvende beplanting.

de relax-tuin (vergroot)
de plattegrond tekening + voorbeeld boomverlichting

14. de vijvertuin 2.

De vijvertuin 2.:

In de achtertuin is rechtsachter een ruim terras met siertegels gesitueerd. Dit terras is omsloten door borders met aan de achterzijde een verhoogde border. Boven het terras zal voor de verkoeling een schaduwdoek worden geplaatst. Links aan huiszijde is een beschut zithoekje om ’s ochtends van de zon te genieten. Aan deurzijde is een breed looppad met klinkers (waalformaat). Dit looppad loopt door de gehele tuin door. Een vijver met waterplanten is centraal in de tuin gelegen. Vanuit het hoofdterras en achter vanaf een houten bankje is er goed zicht op de vijver. Door een RVS-boogfontein bij de vijver te plaatsen wordt dit een een echte blikvanger in de tuin. Twee horizontale leilindes geven nog meer hoogteverschil aan in de tuin. Door een lichtspot er direct onder te plaatsen, worden de leilindes ’s avonds sprookjesachtig van onderaf aangelicht. In de borders zijn met haagjes zogenaamde tuinkamers gecreëerd. Vaste beplanting, rozen en heesters staan nu windvrij. Op drie locaties wordt de bestaande houten schutting verder met klimbeplanting gecamoufleerd.

de vijvertuin 2. (vergroot)
de plattegrond tekening

15. de ommuurde tuin.

de ommuurde tuin :

Een volledig ommuurde tuin waarbij bestaande klinkertjes zijn hergebruikt als rand rondom de nieuwe betontegels van 100x100 cm. Om de tuin kindvriendelijk te maken zijn 2 gazonnetjes in het ontwerp meegenomen en is een schommel in de zijgang geplaatst. Achterin de tuin (het zonnigste gedeelte), is het hoofdterras gelegen die door een pergola met trellisscherm deels van de tuin wordt afgescheiden. Aan huiszijde en in de zijgang is een onderhoudsvrije vlonderterras (composietvloer) toegepast. Een fraaie verlichte muurfontein is centraal in de tuin gelegen. Om de stenen muren rondom de tuin te camoufleren zijn geschilderde trellisschermen onder een hoek van 45 graden aan de muren bevestigd waartegen klimbeplanting aangroeit. Een tuinposter aan de muur bij het terras en bij het bankje op het composietterras verfraaien de muur nog meer op. De drie blauw geschilderde plantenbakken en potterie zijn geschikt om hierin seizoenbeplanting te gebruiken. In de borders zijn verder veel heesters en vaste planten toegepast.

de ommuurde tuin (vergroot)
de plattegrond tekening


16. de wandel-achtertuin (1) / rolstoeltuin.

de wandel-achtertuin (1) / rolstoeltuin:

Een tuin met strakke lijnen en 2 terrassen en diverse looppaden om goed bij de beplanting in de borders te komen. Over de looppaden kunt u geheel door de tuin rondlopen. Door de looppaden nog breder uit te voeren (1-1,2 m) en verhoogde borders toe te passen wordt de tuin zelfs rolstoeltoegankelijk. Met drie bolbomen op één lijn in het midden van de tuin wordt een zichtlijn naar achteren gecreëerd. Twee verticale leilinde beperken de inkijk aan de rechterkant van de tuin. Met diverse potterie kan seizoenbeplanting het gehele jaar door worden gebruikt.

de wandel-achtertuin (1) / rolstoeltuin (vergroot)
de plattegrond tekening


17. 't spaans-tuintje.

't spaans-tuintje:

Een zonnig tuintje het hele jaar door. De bestrating (in wildverband gelegd) is in een lichte kleur uitgevoerd, waarbij de schutting, het tuinhuisje en de siertegels in een andere kleurrijke oranje/beige tint zijn uitgevoerd. In de verhoogde borders bevindt zich groenblijvende beplanting rondom twee oude druivenranken. Bij het terras zijn aan weerszijde twee oude olijfbomen in een houten bak geplaatst. Om 's avonds lekker buiten te zitten en te eten is er een vuurhaard - barbeque neergezet. Aan schuurzijde is een houten zithoekje met een kruiden-tafel met eigen verse een geurende kruiden. Voor de overkapping is in een pot een palmboompje geplaatst. De muur achter de overkapping is van een buitenmuur-schilderij (zie voorbeeld buitenmuur-schilderij) voorzien. Met een eigen foto is als alternatief ook een tuinposter te gebruiken. Optisch lijkt het dan dat de tuin nog verder naar achteren doorloopt.

exotische winterharde beplanting +'t spaans-tuintje (vergroot)
de plattegrond tekening

18. de cirkel-tuin.

De cirkel-tuin:

In het midden van de tuin is een cirkelvormig looppad, die het hoofdterras aan huiszijde en een 2e terras linksachter met elkaar verbind. Om vrij uitzicht vanuit de tuin te hebben, fungeert een laag meidoornhaagje als erfafscheiding. Een cirkelvormig terrasje is de toegang tot de achtertuin. Hier is tevens een laag gevlochten wilgenteen muurtje gemaakt. Deels rondom het 2e terras bevindt een stenen muurtje om wat meer beschut uit de wind te kunnen zitten. Om goed bij bij het raam te kunnen komen zijn flagstones in de borders geplaatst om als stapstenen te fungeren. Langs het cirkelvormig pad zijn op vier plekken houten palen geplaatst waar klimbeplanting tegenaan kan groeien. Een leiboom is nabij een waterornament geplaatst. Dit waterornament, in een rond grindpateau gelegen, is vanaf de beide terrassen goed zichtbaar. Omdat de achtertuin sterk afloopt, is aan huiszijde halverwege de tuin een verhoogd terrasgedeelte gemaakt om het hoofdterras waterpas te laten lopen. Rondom beide terrassen zijn veel geurende planten geplant en met diverse potterie kan de tuin verder fleurig worden aangekleed.

de cirkel-tuin (vergroot)
de plattegrond tekening
foto's bestrating cirkeltuin

19. de diagonale-tuin (variant 3-grindplateau).

De diagonale tuin
(variant 3-grindplateau):

Een leuke en gemakkelijke tuin in onderhoud. Aan huiszijde is een groot terras met siertegels in een zonnige kleurtint gesitueerd. In drie driehoekige verhoogde stenenborders zijn heesters en vaste planten aangebracht. Via een grindplateau met daarin diverse staptegels en grassoorten komt men uit bij een klein windvrij zithoekje. De stapstenen in het grindplateau lopen door naar de schuur. Hier staan 2 vuilcontainers waarvoor een beukenhaagje is gepland om de containers uit het zicht te plaatsen. Langs de schuur zijn bestaande cobblesstones hergebruikt en omgedraaid bestraat.

de diagonale-tuin (variant 3-grindplateau) (vergroot)
plattegrond tekening
foto tuinaanleg


20. de niveau-tuin 2.

De niveau-tuin 2:

Het hoge hoofdterras bestaat uit natuursteen in wildverband gelegd. Met een traptrede lager, ligt links wat lager gelegen klinkertjes (horizontaal gelegd). De klinkerbestrating achter ligt het laagst (visgraad gelegd). In deze bestrating zijn drie dichte haagjes met bolheestertjes opgenomen. Achterin de tuin een houten overkapping bestaande uit jaloezie-lamellen, waar een vaste barbeque onder wordt geplaatst. In het midden van de tuin komt een verhoogde stenen border met een vormboom erin. Vervolgens worden veel bloempotten gebruikt.

de niveau-tuin 2 (vergroot)
plattegrond tekening + detail jaloezie-dakelementen


21. de wandel-achtertuin (2).

de wandel-achtertuin (2):

Een achtertuin met veel borders en waarin je lekker door de tuin kunt wandelen. Een groot terras met enkele ronde vormen is aan huiszijde gesitueerd. Een looppad die in het grote terras doorloopt verbindt het achterste terras. Middels een kiezelpad loopt men vanaf de terrassen door de tuin, langs de borders. In de diverse grote borders is veel heester en vaste beplanting gebruikt. Om 's avonds van de tuin te genieten is tuinverlichting op diverse plaatsen aangebracht.

de wandel-achtertuin (2) (vergroot)
de plattegrond tekening

22. de speelse-achtertuin.

de speelse-achtertuin:

Een achtertuin die weinig onderhoud behoeft. Door verschillende soorten en kleuren bestrating cirkelvormig in elkaar over te laten lopen geeft dit een speels-effect in de tuin. De randen van de cirkels zijn geaccentueerd met grijzen steentjes.Twee bolboompjes zijn in de bestrating opgenomen. Een verhoogde stenenborder zorgt voor wat niveau-verschil in de tuin. Voorts is van veel potterie gebruik gemaakt om seizoenbeplanting te kunnen gebruiken.

de speelse-achtertuin (vergroot)
de plattegrond tekening

23. de zit-voortuin.

de zit-voortuin:

In de voortuin is aan huiszijde een klein terrasje gemaakt om over de hele tuin uit te kijken. Bij het terras is een grindplateau met een waterornament geplaatst. Gekozen is voor strakke rechte vormen en hoogte verschil middels drie borders. Om het zicht vanuit de straatzijde nog meer te belemmeren zijn aanvullend aan de voorkant 2 leibomen geplaatst.

de zit-voortuin (vergroot)
de plattegrond tekening
foto's zit-voortuin

24. de gemakkelijke-tuin.

De gemakkelijke-tuin

(in onderhoud): In de voortuin is een hoge hardhouten frame geplaatst, waar groenblijvende klimbeplanting tegenop groeit (zie detail frame). Met granieten bielsjes is een pad gemaakt, waar een ornament op is geplaatst. De oprit is voorzien van een motief en biedt ruimte voor 2 auto's. In de achtertuin zijn 2 terrassen met lage en hoge vierkante borders, die middels 3 trellisschermen in de hoeken worden afgeschermd. De verlichting in de achtertuin is zo geplaatst dat 's avonds de bloeiende borders mooi worden verlicht. Aan de zijkant zijn 3 fruitbomen geplaatst met groenblijvende bodembedekkers eronder.

de gemakkelijke tuin (vergroot)
de voortuin + detail frame-werk

25. de cirkelpergola-tuin.

de cirkelpergola-tuin:

In de achtertuin zijn cirkelterrassen gesitueerd, waarbij deels twee cirkelpergola's langs de terrassen lopen. Aan een cirkelpergola is een hangmat bevestigd. Bij de toegangsdeur aan de linkerzijkant is een ornamant met een halve waaierscherm naast een waterbron met een bankje geplaatst. In de zijtuin zijn stapstenen door de borders geplaatst, die naar een kleine ronde terras in de voortuin gaan. Dit kleine terras is windvrij gemaakt met 2 "kwart"-waaierschermen. In de voortuin zijn verhoogde stenen borders en een grindplateau met een waterbron opgenomen.

de cirkelpergola-tuin (vergroot)
detail foto's cirkelpergola-tuin
de plattegrond tekening

26. de terrastuin.

De terrastuin:

In de voortuin links en rechts een oprit voorzien van een streepmotief. Aan het einde van de rechter oprit komt een erfafscheiding met een afsluitbaar poortje. In de achtertuin een groot terras aan huiszijde en een groot terras tegen het grote tuinhuis aan. In het grindplateau staan 2 bolboompjes met eronder een waterornament. Stapstenen lopen door in de bestrating van de terrassen en in het grindplateau.

De terrastuin (vergroot)
foto's terrastuin

27. de mediterrane tuin.

De mediterrane tuin:

Een tuin met aan huiszijde een hoofdterras deels bestaande uit siertegels. Een waterornament is dicht tegen dit terras in het grindplateau geplaatst. Langs het grindplateau bevindt zich een laag groenblijvend haagje. Achter in de tuin is een tweede terras gesitueerd met een verhoogde stenen border.


de mediterrane tuin (vergroot)
de plattegrond tekening
foto's mediterrane tuin
foto's gebruikte materialen

28. de strakke tuin.

De strakke tuin:

Een tuin met strakke vormen, deels bestaande uit motief-siertegels en klinkerbestrating. Halverwege de tuin is een trede geplaatst, waardoor de tuin achter hoger ligt. Een verhoogde border is rechts bij het hoofdterras gesitueerd. Achter twee hardhouten vlechtschermen met klimbeplanting is het tweede terras met een schommelbank. Een ornament met daarachter een hardhouten vlechtscherm, is midden achter in de tuin geplaatst, die rechtstreeks vanaf het hoofdterras zichtbaar zal zijn.


de strakke tuin (vergroot)
de plattegrond tekening

29. de lange smalle achtertuin.

De lange smalle achtertuin:

Een tuin met een groot terras bij het huis en een terras achter in de tuin met een circelvormige stenen muurtje erom heen. Er zijn veel groenblijvende struiken en heesterbeplanting gebruikt. Een molensteen is als waterornament in het midden van de tuin geplaatst. Diverse lampen verlichten 's avonds de terrassen, looppaden en de borders.

De lange smalle achtertuin (vergroot)
foto waterornament.

30. de onderhoudsvriendelijke tuin.

De onderhoudsvriendelijke tuin:

Een tuin met minimale onderhoud en veel bestrating waarin drie cirkels zijn opgenomen. Verhoogde borders zijn hier uitgevoerd met "knak"-stenen.

De onderhoudsvriendelijke tuin (vergroot)
foto's onderhoudsvriendelijke tuin

31. de pergola-tuin.

De pergola-tuin:

Een tuin met twee circelvormige motieven in het terras. Een pergola in een kwart cirkelvorm overdekt deels het terras. Aanvullend een klein terras omringd door grind en een buxus/taxushaag met een waterspuwer en een verhoogde gemetselde vijver in de hoek van de tuin.

De pergola-tuin (vergroot)

32. de watertuin.

De watertuin:

Een grote vijver waar men aan het water kan zitten op het hoofdterras, of op een bankje tussen een verhoogde border en op het hardhouten terras. Rechtsachter tegen het hardhouten terras is een tuinhuisje opgesteld. Het zicht vanuit de achtertuin wordt belemmerd door een overlappend haagje met daartussen een leilinde, die in het gazon worden geplaatst. Tegen het gazon komen aan de rechterkant bloeiende borders. In de voortuin wordt een ornament geplaatst.

De watertuin (vergroot)
vijver (vergroot)
foto's watertuin

33. de voortuin.

De voortuin:

De oprit biedt plaats voor twee auto's. De bestrating van de oprit is in wildverband gelegd. Aan huiszijde zijn koppelstones gebruikt, die door de donkere opvallende kleur de ronde vormen in de tuin benadrukken. Twee ronde borders in de voortuin zijn verhoogd uitgevoerd. Zuilvormige heesters en boombeplanting geven wat meer hoogteverschil aan. Vaste beplanting en groenblijvende bodembedekkers zijn in de borders toegepast.

de voortuin (vergroot)
de plattegrond tekening

34. de kleine voortuin.

De kleine voortuin:

In de voortuin rechts een oprit voorzien van een streepmotief. Bij het keukenraam komt een zitbankje in het grindplateau. Om het zicht rechtstreeks in het keukenraam te belemmeren zijn een aantal zuilvormige buxussen gebruikt. Een laag cirkelvormig haagje loopt vanuit de groenblijvende border door in het grindplateau. Het looppad naar de voordeur is voorzien van horizontaal streepmotief om het pad breder te laten lijken. Bij de voordeur wordt een multibox-geplaatst waarin de vuilcontainers zijn geplaatst.
de kleine voortuin(vergroot)
de multibox voor vuilcontainers


Voor opmerkingen over de inhoud van deze pagina's:
E-mail: info@tuintekeningen.nl

Copyright © Errel Cooperation Amsterdam UA - © EMBÉ-TUINEN
Alle rechten voorbehouden.