«

         

De "coole"-speelplaats:

Ook op een warme zonnige dag toch lekker buiten kunnen spelen!
Een bijna geheel ommuurde en geheel betegelde speelplaats kan op een warme zonnige dag te warm zijn om lekker buiten te spelen. Om meer schaduw te creŽren is in het ontwerp gebruik gemaakt van een bouwkundige- en een natuurlijke oplossing.
De bouwkundige oplossing: Jaloezie-elementen:
Deze dakelementen op de pergolaconstructie kunnen zo worden geplaatst, dat door deze speciale dakconstructie, u op het warmste tijdstip van de dag van de meeste schaduw profiteert. De schuine stand van de latten van de jaloezie-elementen zorgen voor optimale schaduwwerking en door de ventilatie-openingen in het dak, zal de warmte onder het dak naar boven worden afgevoerd.
Voor een lange levensduur zijn de jaloezie-elementen onder hoge druk geÔmpregneerd en aanvullend voorzien van een beitslaag.
Naast de bouwkundige constructie zijn ook horizontale leilindes toegepast die als een natuurlijke groene parasol fungeert.

De natuurlijke oplossing: de horizontale leileinde:
Om kinderen in verschillende leeftijdscategoriŽn tijdens het spelen meer privacy te geven, zijn hekwerken om speeltoestellen en aan gevels geplaatst. De afmetingen van het hekwerk en de grootte en afstanden tussen de spijlen onderling, zijn aangepast aan de vereiste voorschriften.

Een ander alternatief om meer schaduw te creŽren is door gebruik te maken van schaduwdoeken.


Terug naar vorige pagina