Planten+overige

«

         
Een Fins-bad / hottub is een nostalgisch buitenbad met een houtgestookte onderwater-kachel. Geniet in uw privé omgeving in de buitenlucht van een weldadige warmte.
Het hele jaar door het comfort van Bourgondische luxe, alleen of met vrienden. Onder het wateroppervlak brandt een knapperend haardvuur, dat voor een eenvoudige constante verwarming van uw bad zorgt. Dit werkt echter zeer snel en goedkoop.
De gezelligheid die u zult ondervinden door een avond met vrienden in een Finsbad / hot-tub te zitten is verrassend. Onder het genot van een hapje en een drankje, die voor u klaar staan op het gemonteerde dienblad, hebt u met familie of vrienden een heerlijke avond in de buitenlucht. De warmte, een sterrenhemel en een glas wijn, zo comfortabel kan een Fins-bad zijn. U maakt van uw eigen tuin een paradijs!

Niet alleen in de zomer, maar ook in de herfst, winter en lente geeft dit bad u een aangename comfortabele avond. Uw vrije tijd wordt op een geheel nieuwe manier beleefd. Overdag of 's avonds in de tuin zitten krijgt een nieuwe dimensie. De stress verdwijnt als u zich in de warmte van het bad onderdompelt en geniet van het buiten zijn. De prettige werking van de warmte op uw gewrichten doet u volledig wegdromen.Het bad: De circa 40 mm dikke staanders van Siberisch lariks vormen de wanden van het bad. De uitgekiende ronding in zijkanten van de staanders zorgen voor een simpele maar doeltreffende waterdichtheid van het bad. Met een roestvrijstalen band worden de staanders stevig tegen elkaar geduwd.

De kachel:
zorgt ervoor dat het water in de tobbe wordt verwarmd. De kachel staat onder water in het bad en door er hout in te doen en aan te steken wordt het water via de warme stalen kachelwand verwarmd. De kachel is gemaakt van roestvaststaal en dat is voor een gegarandeerde lange levensduur.

Door de deksel aan de bovenzijde te verschuiven kunt u eventueel voor extra zuurstof zorgen en daarmee de watertemperatuur regelen. Een schoorsteen met vonkenvanger voert de verbrandingsgassen af.
Als u de kachel aanmaakt bij een watertemperatuur van ongeveer 15 graden Celcius, is het water binnen 1,5 uur op een temperatuur van ongeveer 40 graden Celsius. Wat onderhoud betreft hoeft u alleen af en toe het as eruit te scheppen.

Gegevens Fins-bad:: 2-4 persoons, diameter 160 cm doorsnede,
40 mm wanddikte en een roestvaststalen houtgestookte kachel (hoogte 100 cm), inclusief:
-trap
-beschermrek
-bankjes
-losse afvoeraansluiting
-1 fles beschermolie voor het hout.


Ook leverbaar in de diameters:
- 180 cm (4-6 persoons)
- 200 cm (6-8 persoons)
- 220 cm (8-10 persoons)
Het bad wordt gebruiksklaar geleverd. De plek waar het Fins-bad wordt geplaatst moet vlak zijn, waterpas liggen en boven het maaiveld liggen. Het hout van het bad moet niet in aanraking komen met aarde. Opspattende aarde bij regen moet worden voorkomen. U dient bij het plaatsen wel te denken aan de eventuele waterafvoer, deze dient op een plaats te zitten waar het water weg kan lopen.
Informeer naar de scherpe prijzen van de diverse Finse-baden via: info@tuintekeningen.nl en U ontvangt per e-mail alle benodigde informatie retour.

Uitleg over het Fins-bad is op afspraak en in het weekend mogelijk via:
tel.:0318-486 337 of info@tuintekeningen.nlTenslotte: Uw kinderen hebben het hele jaar door plezier. De kachel zorgt voor een aangename watertemperatuur.
Terug naar vorige pagina
Gebruikersreactie:

Hallo,
We hebben nu enige tijd gebruik gemaakt van ons Fins bad en we moeten inderdaad zeggen dat het een ontspannen bezigheid is om lekker in het bad te badderen.
Zelfs in de regen is het nog een genot in het warme water en natuurlijk in de latere uren onder de sterren hemel, reuze leuk!
Zelf heb ik er nu een houten deksel bijgemaakt, waardoor de bladeren buiten het water blijven. Tot dusver zijn we erg tevreden met onze aankoop.
met vriendelijke groet,
dhr. Schilder