«

         

Klimplant-kolomzuil en Klimplant-klemmen

"Hoogtuinieren"; is nu mogelijk met een Klimplant-kolomzuil om groenblijvende of bloeiende beplanting hoog aan te brengen in de tuin.
Er gaat geen aarde in de zuil/kolom of kap. De kale stam van de plant is lichtdicht opgesloten in de zuil. De zuil is gemonteerd op een grondmand waar de plant in groeit en naar buiten wortelt. Plaatsbaar in de vaste grond of een plantenbak. Vrijstaande plaatsing, dus geen last van overwoekering en prima in vorm te snoeien. Zuil geeft bescherming tegen vraat, beschadiging, kou en zon. De zuil raakt niet begroeit, daardoor altijd te reinigen/schuren/ schilderen. De zuilen ogen elk jaargetijde als decoratieve verticale elementen.
De Klimplant-kolomzuil is uitgevoerd in vuren hout of in een volledig blank verzinkte kolom (zink vergrijst) en de zinken kap. Als beplanting wordt o.a. klimplant wilde wingerd (Parthenocissus quinquefolia 'Engelmannii') aanbevolen.


Een plantzuil bij de deur of langs een oprit geeft een bijzondere uitstraling. De plantzuil is verplaatsbaar en zowel binnen als buiten te gebruiken.

Klimplant-klemmen:

Ideaal om klimplanten langs palen omhoog te leiden.
De klemmen zijn haakbaar en verplaatsbaar en knijpen de beplanting niet af.
Dezelfde klem past zowel om vierkante als ronde palen. Voor vierkante palen van 65x65 mm tot 100x100 mm. Voor ronde palen met een diameter van 80 tot 100 mm.
Tip: Ook geschikt voor pergola's en andere bouwwerken.

Terug naar vorige pagina